Nederland moet op 4 mei de Polen herdenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land zijn gevallen. Dat zei oud-premier en minister van staat (Welke staat Ruud?) Lubbers maandag tijdens de viering van het gouden jubileum van de journalistensociëteit Nieuwspoort.

Wat is er toch in hemelsnaam mis met die man? Hebben we al niet lang geleden besloten dat ALLE slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht horen te worden op 4 Mei en niet alleen de Nederlandse. Best een goed idee hoor maar wel onze strot doorgedrukt door het linkse schorem dat elke vorm van Nederlands Patriottisme zijn nek wil omdraaien ten gunste van het moslim schorriemorrie dat daar maar telkens om schreeuwt. Nederland bah, en leve Allah.

Ik heb een vriendin van Poolse afkomst. Ze woont hier al heel lang maar gaat nog elk jaar even op bezoek bij de familie en wij hadden het net over dit wanstaltige plan van Lubbers. Zij vertelde mij dat het meer een belediging is dan niet. Ten eerste wordt er niet om gevraagd om zoiets te doen, Polen zijn daar te trots voor en hebben die onzin helemaal niet nodig en ten tweede is het volgens haar niet netjes tegenover de nederlanders zelf. Het is namelijk ONZE dodenherdenking, zo zegt ze.

En ze heeft gelijk.